Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα!!!

Αν και την συνταγή της γιαγιάς μου για τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία που σας είχα δώσει πέρυσι δεν υπάρχει περίπτωση να μην την φτιάξω γιατί τα αρώματά τους και η γεύση τους με γυρίζουν πίσω στα παιδικά μου χρόνια...φέτος είπα να κάνω την μισή δόση από τα αγαπημένα μου κουλουράκια και να δοκιμάσω και μία άλλη συνταγή που βρήκα και μου έκανε "κλικ" (της κας Γωγώς Σαμίου) για εντελώς διαφορετική γεύση από την παραδοσιακή του τόπου μου μιας και η συγκεκριμένη έχει την μαστίχα και το καλό αιγοπροβιο βούτυρο φυσικά να πρωταγωνιστεί... Το αποτέλεσμα με δικαίωσε...πραγματικά βγήκαν όπως τα φανταζόμουν...εξαιρετικά αφράτα, τραγανά και τόσο μα τόσο αρωματικά που δεν φαντάζεστε... Όσοι θέλετε να τα δοκιμάσετε διαβάστε την παρακάτω συνταγή και βουρρρ 😅😋🐣🐥🐞🦋🥚




Υλικά:

250 γρ Βούτυρο γάλακτος λιωμένο (καλό αιγοπρόβειο)
2 κούπες (νες καφέ) ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα (νες καφέ) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ.γλυκου μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη (ή 5 σταγόνες μαστιχέλαιο)
6 κούπες (νες καφέ) περίπου αλεύρι μαλακό
1 αυγό αραιωμένο με ελάχιστο νερό για το άλειμμα



Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν κ να ασπρίσουν για περίπου 10' λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε ρίξει την σόδα να διαλυθεί, ανακατεύοντας συνεχώς τον χυμό μέχρι να φουσκώσει και τέλος βάζουμε την μαστίχα το μπέικιν και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε στα σχέδια που μας αρέσουν και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200° βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25'-30' λεπτά.
Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!!






Λίγα μυστικά ακόμα:
*Για τα χρωματιστά κουλουράκια που έφτιαξα με τον γιο μου, απλά αφαίρεσα ένα μέρος από την ζύμη, της πρόσθεσα χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και το χτύπησα λίγο ακόμα στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.

Σχόλια