Μωσαϊκό!!!

Ένα κλασικό γλυκάκι που λατρεύαμε όλοι μας ως παιδιά και το αναζητάμε ακόμα και τώρα με νοσταλγία. Αυτή είναι η συνταγή που φτιάχνω εγώ από την μαμά μου, με μοναδική δική μου πινελιά το καραμελωμένο ζαχαρούχο αντί του κλασικού. Κατά την γνώμη μου, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την σοκολατένια γεύση χωρίς όμως να επεμβαίνει γευστικά η καραμέλα. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ…



Υλικά:

1 φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
2 ½ πακέτα πτι μπερ σπασμένα με τα χέρια
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ (χωρίς να το αραιώσουμε)
4-5 κουτ.σούπας κακάο άγλυκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ (χωρίς να το αραιώσουμε)
½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ (ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας)
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Τρούφα για την επικάλυψη



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το ένα φλιτζάνι γάλα με το κονιάκ και το ρίχνουμε στα μπισκότα, ανακατεύοντας με τα χέρια μας καλά για να βραχούν. Ρίχνουμε και τα καρύδια.  Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη  την καραμέλα με το άλλο εβαπορέ και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε την καραμέλα χτυπώντας για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και τοποθετούμε κατά μήκος του το μισό μείγμα. Ρολάρουμε με την βοήθεια του χαρτιού, σφίγγοντας ελαφρώς με τα χέρια μας για να δέσει κλείνουμε τις άκρες και τοποθετούμε στο ψυγείο (ή και στην κατάψυξη αναλόγως πως το προτιμάτε καλύτερα). Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μισό μείγμα. Αφού κρυώσουν και δέσουν, τα βγάζουμε από το χαρτί, τα ρολάρουμε πάνω στην τρούφα (ή τα πασπαλίζουμε… ότι βολεύει καλύτερα τον καθένα) και τα διατηρούμε μέσα σε κάποιο τάπερ με καπάκι ή σε κάποιο ταψάκι σκεπασμένα για να μην αφυδατώνονται. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!


Σχόλια