Μαγειρίτσα παραδοσιακή!!!

Ήρθε η ώρα να σας δώσω την συνταγή για μαγειρίτσα που μου έμαθε η μαμά μου, που φυσικά της την έμαθε η δική της η μαμά και πάει λέγοντας... πιο παραδοσιακή δεν έχει δηλαδή... δοκιμάστε την!



Υλικά:

1 συκωταριά
1/2 κιλό έντερα
300γρ γλυκάδια κομμένα σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
5 μαρούλια κομμένα σε πάχος 2 1/2 εκατοστών περίπου
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγόκομα:
2 αβγά
2-3 λεμόνια (χυμό) αναλόγως πόσο ξινό σας αρέσει
1 κουτ.σούπας γεμάτη αλεύρι



Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια, τα γυρίζουμε με την βοήθεια μια βέργας το μέσα έξω και τα ξαναπλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στην συνέχεια βουτάμε την συκωταριά μας σε βραστό νερό για 5' λεπτά και την ζεματάμε. Την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει και την κόβουμε επίσης σε μικρά κομματάκια. Σε μία κατσαρόλα (εγώ χρησιμοποιώ χύτρα) βάζουμε το λάδι, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα εντόσθια και αφού τα τσιγαρίσουμε και αυτά όλα μαζί, ρίχνουμε τον άνηθο τα μαρούλια, το αλάτι κ το πιπέρι και βράζουμε ρίχνοντας λίγο νερό (γιατί θα βγάλουν και τα μαρούλια) μέχρι να μαλακώσουν τα εντόσθια (περίπου 40' λεπτά σε απλή κατσαρόλα και 10'λεπτά στην χύτρα). Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.Παίρνουμε ένα μούλτι και ρίχνουμε μέσα και τα δύο αβγά ολόκληρα, τον χυμό των λεμονιού και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιήθουν. Σταματάμε το χτύπημα, ανοίγουμε το μούλτι και με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού μας. Ξαναχτυπάμε και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία. Περιχύνουμε το αυγολέμονό μας μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού και να ανακατευτεί. Αφήνουμε να πάρει μία πολύ σύντομη τελευταία βράση και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία σε όλους 😉😊. Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα 😊😋🐞🐣🐥




Σχόλια