Βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα!

Αν το δοκιμάσετε μία φορά δεν θα το ξαναλλάξετε... βαθύ κόκκινο χρώμα με τον πιο φυσικό τρόπο... Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε…

Υλικά:

5-6 κούπες περίπου κρεμμυδόφυλλα
2 ½-3  λίτρα νερό (περίπου)
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
2 κουτ.σούπας αλάτι
20 αβγά (περίπου)


Εκτέλεση:

Πολύ σημαντικό για να μην έχουμε απώλειες στα αβγά μας είναι να τα έχουμε βγάλει από βραδύς από το ψυγείο ώστε να μην είναι παγωμένα. Ξεκινάμε λοιπόν βάζοντας τα κρεμμυδόφυλλα μέσα σε μία κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε για περίπου μία ώρα να μουλιάσουν (με κλειστό το μάτι της κουζίνας).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και τα αβγά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή ένταση (εγώ με maximum το 9 τα έβρασα στο 5)
για περίπου 20'-30' λεπτά αναλόγως πόσο έντονο θέλουμε το χρώμα. Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος τα γυαλίζουμε με λίγο βαμβάκι, βουτηγμένο σε ελαιόλαδο... Καλή Ανάσταση!!!





Σχόλια