Φιλέτο κοτόπουλο α λα κρεμ με ζυμαρικά!!!
Ένα φαγάκι που αγαπάμε σχεδόν όλοι, γίνεται στο τσακ μπαμ και είναι πανεύκολο... Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε και τι θα χρειαστούμε ;-) ;-) :-D 



Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα σε φετούλες (φρέσκα ή κονσέρβας ότι προτιμάτε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες μπέικον σε κυβάκια
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
500γρ κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εγω προτιμώ μικρά ζυμαρικά, πένες, φιογκάκια, τορτελίνια κτλ)




Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού μας) και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο με το μπέικον και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ασπρίσει από όλες τις μεριές το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και αφού αφήσουμε 1'-2' λεπτάκια να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα που την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό (περίπου 1-1 1/2 ποτήρι του κρασιού). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10'-15' λεπτά (αναλόγως πόσο μεγάλα κομμάτια έχουμε κόψει το κοτόπουλο). Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα (ίσα για να δέσει η σάλτσα μας) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πάνω στα ζυμαρικά που προτιμάμε (φυσικά ταιριάζει υπέροχα και με ρύζι ή και με τηγανιτές πατάτες 🙂 ) Αυτό ήταν! Καλή απόλαυση 😋🍗🍜🍽️🍷 

Σχόλια