Kinder bueno γίγας!!!
Για την γεύση του δεν χρειάζεται να πω τίποτα... όσοι έχετε δοκιμάσει kinder bueno την γνωρίζετε... Εγώ απλά επιχείρησα να το φτιάξω και σε γίγας εκδοχή (ή τύπου κορμού πείτε το όπως θέλετε 😉) για την γιορτή του γιού μου που το λατρεύει. Γευστικά βγήκε ολόιδιο! Εμφανισιακά χρησιμοποίησα μία απλή φόρμα για κέικ που είχα και δεν έχει το γνωστό σχήμα, αλλά νομίζω είναι το τελευταίο που μετράει... Για πάμε να δούμε τώρα και πως θα το φτιάξουμε 😊🍫🍫🍫




Υλικά:

Για την κρέμα bueno:
250 ml γάλα
100 γρ. ion nucrema δίχρωμη (το λευκό μέρος)
35 γρ. corn flower
2  κρόκους αυγών
1/2 κουτ. γλυκού σιρόπι βανίλιας ή  1 βανίλινη
60γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

Για το πλαίσιο:
300γρ. γκοφρέτες με φουντούκια κομμένες κατά μήκος στην μέση αν χρειαστεί (ώστε το πάχος τους να είναι περίπου 1 εκατοστό)
260γρ. ion nucrema (το καφέ μέρος)
90γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί

Για το γλασο:
100γρ. κουβερτούρα κλασική
100γρ. κουβερτούρα γάλακτος
300γρ. ion nucrema (το καφέ μέρος)
50γρ. σπορέλαιο




Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το corn flower, τους κρόκους και την βανίλια και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Τοποθετούμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη λευκή nucrema και ανακατεύουμε άλλη μία φορα πολύ καλά μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία. Σκεπάζουμε καλά με μία μεμβράνη τροφίμων, προσέχοντας να εφάπτεται με την κρέμα ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί πέτσα, την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (περίπου 2 ώρες). Όταν έχει παγώσει επαρκώς, την βγάζουμε από το ψυγείο και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ενώνουμε με την προηγούμενη κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.
Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ (25χ10χ5 ήταν αυτή που χρησιμοποίησα εγώ) και την "ντύνουμε" καλά με μεμβράνη τροφίμων. Ανακατεύουμε την nucrema με την λιωμένη κουβερτούρα και με ένα πινέλο ,αλείφουμε την μία πλευρά από τις γκοφρέτες μας.
Τις στρώνουμε σε όλα τα τοιχώματα της φόρμας μας (με την μεριά που έχει την σοκολάτα να είναι προς τον πάτο της φόρμας μας)
και μόλις τελειώσουμε τις ξανααλείφουμε  με το μείγμα σοκολάτας-nucremα και από την πάνω πλευρά.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε μέσα στην φόρμα όλη την κρέμα bueno μας. Την ισιώσουμε καλά με μία σπάτουλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις υπόλοιπες γκοφρέτες που τις έχουμε αλείψει προηγουμένως με την υπόλοιπη nucrema-σοκολάτα. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Ετοιμάζουμε το γλάσο για την επικάλυψη λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί και ανακατεύοντας πολύ καλά και περιχύνουμε το kinder bueno μας, που προηγουμένως το έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία σχαρίτσα ώστε να φύγει το περίσσιο γλάσο! Για πιο αληθοφανές αποτέλεσμα έλιωσα και ελάχιστη μαύρη κουβερτούρα για να κάνω τις γραμμές από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε
😋😋😋🍫🍫🍫


Λίγα μυστικά ακόμα:
* Ενδεχομένως να σας περισσέψει σοκολάτα (είτε από αυτή που αλείψατε τις γκοφρέτες, είτε από το γλάσο)... φυσικά δεν τα πετάτε... τα αποθηκεύετε σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο για άλλη χρήση (επικάλυψη κέικ, παγωτό και ότι άλλο θέλετε 😉)

Σχόλια