Banoffe!!!

Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο μέχρι τώρα που να μην λατρεύει το συγκεκριμένο γλυκό.  Στρώσεις από τραγανό μπισκότο, καραμέλα, μπανάνα και φυσικά αέρινη σαντιγί κάνουν το banoffe μοναδικό… και δε είναι μόνο η νοστιμιά του αλλά και το πόσο εύκολο είναι να το φτιάξουμε μόνοι μας ανά πάσα ώρα και στιγμή κυριολεκτικά στο τσακ μπαμ. Με έχει βγάλει από την δύσκολη θέση άπειρες φορές, αρκεί μόνο να έχουμε στο ντουλάπι μας τα παρακάτω υλικά… πάμε να δούμε και πως θα το φτιάξουμε… είτε σε ατομικά μπολάκια είτε και σε κανονικό μέγεθος πυρέξ (αναλόγως τι μας εξυπηρετεί και τι μας αρέσει καλύτερα)

 


Yλικά:

 

400gr πτι μπερ θρυμματισμένα

200γρ βούτυρο λιωμένο

2 συσκευασίες καραμέλα γάλακτος

2-3 μπανάνες κομμένες σε φέτες ενός εκατοστού περίπου (και ραντισμένες με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν)

1 κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί ή 1 φακελάκι φυτική σαντιγί

Τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

 

 

 

Εκτέλεση:

 

Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το βόυτυρο και τα στρώνουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα πυρέξ. Με την βοήθεια ενός ποτηριού πατάμε καλά την βάση από τα μπισκότα και στρώνουμε από πάνω τους τις μπανάνες να καλυφθεί καλά η βάση. Πάνω σε αυτές απλώνουμε την καραμέλα που την έχουμε χτυπήσει ελαφρώς πρώτα με ένα αβγοδάρτη με μία πρέζα αλάτι (για να ‘’δουλεύεται’’ πιο εύκολα αλλά και να τονιστεί η γεύση της καραμέλας) . Τέλος απλώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με την τρούφα ή την τριμμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες να δέσουν τα υλικά και το απολαμβάνουμε. 



Λίγα μυστικά ακόμα:

* Τα ποτηράκια που χρησιμοποίησα στην φωτογραφία και τα κέρασα στην βάφτιση της κόρης μου χωράνε περίπου μέσα 130ml και με την δόση που σας δίνω βγαίνουν περίπου 25 ποτηράκια. Σε κάθε ποτηράκι έβαλα μία κοφτή κουταλιά της σούπας μπισκότο για την βάση, δύο ροδέλες μπανάνα και μία κουταλιά της σούπας καραμέλα. Επανέλαβα άλλη μία φορά μπισκότο- μπανάνα- καραμέλα και ολοκλήρωσα με ροζέτες σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.  

Όπως και να επιλέξετε να τα φτιάξετε είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθείτε... Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλια