Μπισκοτογλυκό ψυγείου με καραμέλα!!!

Ένα υπέροχο γλυκάκι που έφτιαξα με ότι υλικά είχα στο ντουλάπι μου και άρεσε τόσο μα τόσο πολύ... δεν μπορούσα λοιπόν να μην το μοιραστώ μαζί σας 😉 Πριν λίγες ημέρες βάφτιζα την κορούλα μου και ήθελα να έχω ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκάκι για να κερνάω όσους μας επισκέπτονταν στο σπίτι... παράλληλα ετοίμαζα και όλα τα κεράσματα για την εκκλησία, οπότε καταλαβαίνετε πως ήθελα κάτι ωραίο μεν και για το σπίτι αλλά που να το φτιάξω και στο τσακ μπαμ για να έχω χρόνο να ασχοληθώ με όοολα τα υπόλοιπα που με περιμένανε 😅 Πραγματικά σας λέω αξίζει να το φτιάξετε... Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε και πως θα το φτιάξουμε 😊😋🍰🍫🍬🍯


Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 1/2 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
Για την κρέμα:
1λίτρο γάλα
180γρ ζάχαρη
160γρ corn flower
80γρ βούτυρο
2 αβγά
2 βανίλιες
400γρ κρέμα γάλακτος 
200γρ κουβερτούρα


 

 Εκτέλεση:

Κρατάμε λίγο από το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε και διαλύουμε μέσα τον corn flower και τις βανίλιες. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει, προσθέτουμε μέσα το γάλα με το corn flower που κρατήσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα αβγά που προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα (για να μην μας ψηθεί το αβγό). Αφού ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα μας, βγάζουμε την μισή ποσότητα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζοντας την καλά με μία μεμβράνη τροφίμων που θα εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα ώστε να μην δημιουργηθεί πέτσα. Στην υπόλοιπη κρέμα που έχει μείνει στην κατσαρόλα, θα προσθέσουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και θα ανακατέψουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμη θα την σκεπάσουμε και αυτήν με τον ίδιο τρόπο με την άλλη και θα τις τοποθετήσουμε και τις δύο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί (βασική προϋπόθεση να είναι καλά παγωμένη και με όλα τα λιπαρά της) και θα βάλουμε την μισή σαντιγί στην λευκή κρέμα και την άλλη μισή στην σοκολατένια. Θα χτυπήσουμε τις κρέμες μας να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το γλυκό μας. Σε ένα σκεύος 25x30 περίπου στρώνουμε μία στρώση μπισκότα, αλείφουμε καλά με καραμέλα και ρίχνουμε την λευκή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα, ξανά καραμέλα και αυτή την φορά ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει (εγώ έκανα ρίγες με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος, τριμμένο μπισκότο και φυσικά καραμέλα) και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν



Λίγα μυστικά ακόμα:

* Σε περίπτωση που θέλετε ακόμα πιο έντονη την σοκολατένια κρέμα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κακάο (1-2 κουταλιές της σούπας). Απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστά την διαδικασία της σοκολατενιας κρέμας ώστε να ρίξετε το κακάο (κοσκινισμένο) μεσα στο γάλα που έχετε κρατήσει για να διαλύσετε το  corn flower.

Σχόλια