Σπιτικές γαλακτοφέτες ΧΩΡΙΣ ζάχαρη και αλεύρι!!!

Στα περισσότερα παιδάκια αρέσει το συγκεκριμένο γλύκισμα της γνωστής εταιρίας, το ίδιο και στο δικό μου. Σκέφτηκα λοιπόν να του ετοιμάσω νόστιμες, σπιτικές γαλακτοφέτες για το σχολείο, που να είναι όμως και θρεπτικές... να έχουν να του προσφέρουν και κάτι πέραν της ωραίας γεύσης. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι πραγματικά πανεύκολη και βγάζει περίπου 9-10 γαλακτοφέτες (μη σας φανούν λοιπόν πολλά τα αβγουλάκια που θα διαβάσετε στην συνταγή, καθώς ουσιαστικά δεν αντιστοιχεί ούτε ένα αβγό σε κάθε γαλακτοφέτα). Προμηθευτείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και φτιάξτε τες χθες... τα μικράκια σας θα τις λατρέψουν 😉😋🍫🥛🍯🥚

 

 

 

Υλικά:

7 αβγά 
7 κουτ.σούπας κακάο
9 κουτ.σούπας μέλι
1 βανίλια
Για την γέμιση:
200γρ τυρί κρέμα
200γρ κρέμα γάλακτος (με όλα τα λιπαρά της)
4 κουτ.σούπας μέλι
1 βανίλια (προαιρετικά)
 

 

 Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το μέλι και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο. Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε και τη βανίλια. Παίρνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα και την προσθέτουμε σε δόσεις στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ απαλά για να μην ξεφουσκώσει (διπλώνουμε). Αραδιάζουμε το μείγμα στην λαμαρίνα του φούρνου μας που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 20' λεπτά (τσεκάρουμε οπωσδήποτε προηγουμένως με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή). Αφήνουμε το παντεσπάνι μας να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα για την γέμιση. Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι καλά παγωμένη από το ψυγείο). Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα μας να σφίξει και να δέσει σαν σαντιγί. Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε προσθέτουμε και την βανίλια. Κόβουμε το παντεσπάνι μας στην μέση, στρώνουμε την κρέμα στο ένα κομμάτι, την απλώνουμε πολύ καλά για να είναι το πάχος της παντού το ίδιο και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι του παντεσπανιού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει και να δέσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια και αποθηκεύουμε σε κλειστό τάπερ. Καλή επιτυχία!!!

 


Λίγα μυστικά ακόμα:

* Μην επιχειρήσετε να δοκιμάσετε την ίδια ημέρα γιατί το γευστικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που πρέπει... οι γαλακτοφέτες όσο μένουν στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμες γίνονται... οπότε κάντε υπομονή μία ημέρα τουλάχιστον και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει (Εγώ συνήθως τις ετοιμάζω το Σάββατο και από Δευτέρα είναι όπως πρέπει για το σχολείο).

** Εάν θέλετε να απογειώσετε την γεύση τους μπορείτε να τις βουτήξετε σε κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και να τις αφήσετε να παγώσουν.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου