Τηγανίτες της γιαγιάς!!!

Και ποιος δεν έχει φάει ή μάλλον δεν έχει μεγαλώσει με αυτές… Φτιάχνονται κυριολεκτικά στο πι και φι και αποτελούνται από δύο βασικά υλικά… το αλεύρι και το νερό. Εγώ βέβαια έβαλα και την προσωπική μου πινελιά σε κάποια σημεία για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά εννοείται πως μπορείτε να τις φτιάξετε και κλασικά πατροπαράδοτα.  Σερβίρονται με ότι έχουμε στο ντουλάπι μας ή ότι τραβάει η όρεξή μας…  κανελοζάχαρη, μέλι, πραλίνα σοκολάτας, τυράκι και πολλά πολλά άλλα. Σήμερα λοιπόν που ο καιρός  ήταν βροχερός τις ορεχτήκαμε οικογενειακώς… μέχρι να ετοιμαστεί ο μικρός για το σχολείο τις είχα έτοιμες να τις πάρει μαζί του και φυσικά κράτησα και λίγες για το πρωινό μας καφεδάκι... Ας δούμε πως θα τις φτιάξουμε!

 

 

 Υλικά:

 

2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ.γλυκού αλάτι

2 κουτ.γλυκού ζάχαρη

2 κουτ.γλυκού μπέικιν

2 κουτ.σούπας λάδι ελαφρύ

1 ½  κούπα (περίπου) νερό ή σόδα αναψυκτικό

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να ανακατευτούν. Τέλος ρίχνουμε το λάδι  και λίγο λίγο το νερό (ή την σόδα για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα) μέχρι να αποκτήσουμε έναν ωραίο παχύρευστο χυλό.  Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λαδάκι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μία μία  κουταλιές της σούπας από τον χυλό μας ! Μόλις ροδίσει από την μία μεριά γυρνάμε ανάποδα και μόλις γίνει και εκείνη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αυτό ήταν!!! Πασπαλίζουμε με ότι μας αρέσει και απολαμβάνουμε ιδανικά όσο είναι ακόμα ζεστές !



Σχόλια