Νηστίσιμα πτι φουρ που λιώνουν στο στόμα!!!

Δοκιμάστε τα όλοι οπωσδήποτε φίλοι μου και είμαι σίγουρη πως θα τα φτιάχνεται συνέχεια! Όλο άρωμα και γεύση… με τόσο εύκολη παρασκευή και λίγα υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Φυσικά η επικάλυψη με την σοκολάτα δεν είναι απαραίτητη… και εγώ αυτή την φορά δεν είχα και δεν έβαλα… είναι τόσο νόστιμα και σκέτα με την μαρμελαδίτσα τους που πραγματικά η σοκολάτα είναι εντελώς προαιρετική. Πάμε να δούμε την συνταγή λοιπόν!  

 

Υλικά :

 

250 γρ φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (τύπου βιτάμ)

6 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη

Χυμό από ένα πορτοκάλι

2 κουτ.σούπας σπορέλαιο

1 βανίλια

3 κουτ.σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια

1 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν

350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 μαρμελάδα της αρεσκείας μας για την γέμιση

1 κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι (προαιρετικά)

Καρύδα, τρούφα ή ξηρούς καρπούς για επικάλυψη (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση:

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και την βανίλια. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν, το άνθος αραβοσίτου και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα καρνέ με μεγάλη μύτη (ή μπισκοτομηχανή εάν έχετε) φτιάχνουμε τα μπισκότα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για περίπου 15' λεπτά (ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα. Στη συνέχεια τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, τρούφα ή ξηρούς καρπούς. Τα τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τα αποθηκεύουμε προς κατανάλωση 😉😋 Καλή επιτυχία σε όλους 😊

 


Λίγα μυστικά ακόμα:

* Εάν δεν έχετε άνθος αραβοσίτου βανίλια, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με corn flower και να προσθέσετε δύο βανίλιες ακόμα.

Σχόλια