Σταφιδόπιτα νηστίσιμη!!!

Μία συνταγή που πήρα από την πεθερούλα μου και πραγματικά αξίζει όλοι να φτιάξετε. Πανεύκολη, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, πεντανόστιμη, αφράτη και φυσικά πολύ θρεπτική. Γευστικά θυμίζει αρκετά Φανουρόπιτα αλλά με πολλές σταφίδες. Είναι ιδανικό κολατσιό για το σχολείο των παιδιών μας αλλά και τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας. Αν σας έπεισα 😉 διαβάστε την συνταγή που ακολουθεί ️😋🍇🧇☕

 

Υλικά:

 

1 1/2 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη

3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

1 κουτ.σούπας κοφτή κανέλα

1/2 κουτ.γλυκού κοφτό γαρύφαλλο

1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ

2 κουτ.γλ σόδα

2 κουτ.γλυκού μπέικιν

2 φλιτζ.τσαγιού Σταφίδες

7 φλιτζ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη (εγώ προτιμώ ζάχαρη καρύδας επειδή είναι πολύ πολύ πιο υγιεινή από την λευκή ζάχαρη),  τα 2 1/2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι και τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στην συνέχεια ρίχνουμε την σόδα στο μισό ποτήρι χυμό που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί (Προσοχή! Φουσκώνει) και το προσθέτουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες που έχουμε αλευρώσει ελαφρά προηγουμένως ώστε να μην κάτσουν στον πάτο της πίτας μας. Περιμένουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψί 30εκ. περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για περίπου 30-45 λεπτά. Καλή επιτυχία 😊

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα:

* Εάν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε ένα φλιτζάνι από το αλεύρι και να το αντικαταστήσετε με καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

Σχόλια