Ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls)!!!

Είχα πάααρα πολύ καιρό να τα φτιάξω και πριν λίγες ημέρες τα θυμήθηκα σκεπτόμενη τι κολατσιό να ετοιμάσω για το σχολείο του γιου μου. Λατρεύει την κανέλα οπότε δεν άργησε να μου έρθει η ιδέα... Αφράτα ψωμάκια, γεμισμένα με σούπερ αρωματική σος κανέλας και λουσμένα με υπέροχο γλάσο βανίλιας 😋😋😋. Ειλικρινά όσοι δεν τα έχετε δοκιμάσει σπεύσατε και είμαι σίγουρη πως δεν θα το μετανιώσετε. Τα  υλικά που θα χρειαστείτε λίγο πολύ όλοι τα έχουμε στο ντουλάπι μας, οπότε δεν μένει παρά να πάρουμε την απόφαση... Εάν σας έπεισα διαβάστε παρακάτω αναλυτικά πως θα τα φτιάξετε 😉😋🥯🍥

 

 

Υλικά:

 

1 κούπα γάλα χλιαρό

1 φακελάκι μαγιά

1 αβγό

5 κουτ.σούπας ζάχαρη

3 κουτ.σούπας σπορέλαιο

1 βανίλια (προαιρετικά)

1 πρέζα αλάτι

450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για την γέμιση

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)

5 γρ. κανέλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή

 

Για το γλάσο

3 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη άχνη

2  βανίλιες

3-4 κουτ.σούπας φρέσκο γάλα

 

Εκτέλεση:

 

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα (μεγάλη προσοχή να μην καίει), την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπορέλαιο και το αβγό και χτυπάμε με το μίξερ λίγο ακόμα. Τέλος προσθετούμε την βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μαζευτεί σαν μπάλα στον γάντζο. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας μας (βοηθάει να τον έχουμε λαδώσει ελάχιστα προηγουμένως) και με έναν πλάστη την ανοίγουμε όσο μπορούμε σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 1,5εκ. περίπου. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε παντού με το μείγμα ζάχαρης- κανέλας που έχουμε ανακατέψει από πριν σε ένα μπολάκι.


Τυλίγουμε την ζύμη μας σε ρολό και κόβουμε κάθετα κομμάτια φάρδους περίπου 2εκ. 

Πατάμε ελαφρώς με το χέρι μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 30' περίπου να ξαναφουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα και αντιστάσεις στους 160-170° βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) για περίπου 10'-15'   λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
 Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμαι την ζάχαρη με την βανίλια και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει μία παχύρρευστη πυκνότητα. Περιχύνουμε τα ρολά μας με το γλάσο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν

Σχόλια

  1. Εριξα παραπανω αλευρι και μου κολλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βάλω στην αντι σπορέλαιο ηλιέλαιο πειραζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το ζύμωσω στο χέρι πειραζει; εχειςβκαποια διαφορετική υφη; απλά αναμιγνυω τα υλικά σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έχει τύχει να το κάνω έτσι, δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα 🙂

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας έκανα ότι λέτε για την ζύμη αλλά δεν την μαζευει στο γάντζο.. Έβαλα κι άλλο αλευρι αλλά παλι είναι σαν ψηλός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου