Νηστήσιμα παξιμάδια με γκαζόζα και γεύση μαστίχας!!!

Τραγάνα, νόστιμα και πολύ πολύ αρωματικά… ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όλον το χρόνο!


Υλικά:

 

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι γκαζόζα

½ κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα

ξύσμα πορτοκαλιού

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας (προαιρετικά)

1 κουτ.γλυκού μαστίχα σε σκόνη (ή 10-15 σταγόνες μαστιχέλαιο)

4-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει

σουσάμι για επικάλυψη

 


Εκτέλεση:

 

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Διαλύουμε την σόδα στην γκαζόζα και την ρίχνουμε στην ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει όμως στα χέρια. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και την χωρίζουμε σε τέσσερα φραντζολάκια. Τα κυλάμε στο σουσάμι και τα χαράζουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και τότε τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες, τα γυρίζουμε στο πλάι και τα ψήνουμε πάλι στους 160 βαθμούς αυτή τη φορά  για δέκα λεπτά ακόμα. Δεν πρέπει να σκληρύνουν πολύ στον φούρνο γιατί θα σκληρύνουν κι άλλο καθώς θα κρυώνουν. Καλή επιτυχία!!!

 

Σχόλια