Cupcakes λωτού με μαγιονέζα!!!

Ξέρω... Στο άκουσμα και μόνο θα πείτε τι??? Μπλιαχ... Όμως εάν το καλοσκεφτείτε θα συνειδητοποιήσετε ότι η μαγιονέζα στην ουσία είναι φτιαγμένη από αβγά, λάδι και λίγο ξύδι... υλικά δηλαδή που μπαίνουν ούτος ή άλλος σε ένα κέικ. Μου βρέθηκαν και μένα λοιπόν από το χωριό ορισμένοι λωτοί που δυστυχώς δεν τους έτρωγε κανείς... Είχα δοκιμάσει και πριν καιρό να φτιάξω μαγιονέζα με ελαιόλαδο (για πιο υγιεινό αποτέλεσμα) που όμως ήταν σκέτη αποτυχία (δυστυχώς το ελαιόλαδο καλύπτει όλα τα υπόλοιπα) και είπα αυτά τα δύο να τα "παντρέψω" μπας και αποφύγουν τον κάδο των απορριμμάτων. Τι να σας πω... Ούτε εγώ δεν περίμενα να γίνουν τόσο νόστιμα και αφράτα τα cupcakes μου 😁😋😎👍 Όλη η οικογένειά μου ξετρελάθηκε, οπότε αποφάσισα να μοιραστώ την συνταγή μαζί σας. Όσοι σας βρίσκονται λοιπόν λωτοί δοκιμάστε την οπωσδήποτε και θα καταλάβετε 😋😋😋🍑🍫

 

 

Υλικά:

 

2 1/2 κούπες (320 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 της κούπας μαγιονέζα

3 αβγά

1 κούπα πολτός από ώριμους λωτούς

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κουτ.γλυκού κανέλα

1/2 κουτ.γλυκού baking powder

1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο

1/4 κουτ.γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)

1 βανίλια

1 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική

80γρ. λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια (ή σταγόνες λευκής σοκολάτας)

 

 

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε το φούρνο μας να προθερμαίνεται στους 160°-170° βαθμούς αέρα με αντιστάσεις. Λαδώνουμε τη φόρμα για μάφινς (ή βάζουμε χαρτάκια) και την αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Το μείγμα μας θα αλλάξει χρώμα και θα αφρίσει.

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε με μία σπάτουλα το πουρέ από τους λωτούς με την σόδα και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Αφού χτυπήσουμε λίγο να ανακατευτούν τα υλικά μας όλα μαζί, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές, όχι παραπάνω. Προσθέτουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας στο μείγμα, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και γεμίζουμε τα φαρμάκια μας (τα 2/3 της κάθε θήκης περίπου).

Ψήνουμε για 18'-20' λεπτά περίπου ή δοκιμάζοντάς τα με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε για 5' λεπτά να σταθούν, και έπειτα τα ανασηκώνουμε ελαφρώς για να παίρνουν αέρα και να  κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν εντελώς τα αποθηκεύεται κάπου σκεπασμένα για να διατηρούνται φρέσκα. Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:

* Ταιριάζουν υπέροχα και τα καρύδια στα κεκάκια μας, οπότε εάν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το αλεύρι που μπαίνει στην συνταγή και να προσθέσετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού σπασμένα καρύδια.

Σχόλια