Πανεύκολα μπισκότα βρώμης τύπου Digestive!!!


Ειλικρινά εάν τα φτιάξετε μία φορά δεν θα ξανααγοράσετε... Είναι υγιεινά, πεντανόστιμα και γίνονται κυριολεκτικά σε 5' λεπτά με ελάχιστα υλικά! Πάμε να δουμε πως θα τα φτιάξουμε και τι θα χρειαστούμε 😉😋🍪🍪🍪

 

 

Υλικά:

 

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 

200 γρ. βρώμη

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κομμένο σε κυβάκια)

2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

120 γρ. καστανή ζάχαρη (ή ακόμα καλύτερα από άποψη υγείας ζάχαρη καρύδας)

μία πρέζα αλάτι

1 βανίλια (προαιρετικά)

1 κουτ.σούπας (περίπου) γάλα

 

 

Εκτέλεση:

 

Τοποθετούμε τη βρώμη με τη ζάχαρη μέσα σε ένα μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και με τα χέρια μας το τρίβουμε με τα στερεά υλικά μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα από τη ζύμη. Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα προσέχοντας να μην γίνει  η ζύμη μας πολύ κολλώδης και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη τώρα θα πάψει να τρίβεται τόσο πολύ. Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15'-20' λεπτά να κρυώσει (όχι παραπάνω στο ψυγείο γιατί δεν θα μπορούμε να τη δουλέψουμε μετά). Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο, την τοποθετούμε στον πάγκο μας, την σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και πάνω από το αντικ.χαρτί την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο πάχους 4ων χιλιοστών περίπου. Κόβουμε με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι σε διάμετρο 6 cm και τα τοποθετούμε προσεκτικά με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με το ξυλάκι από ένα σουβλάκι κάνουμε περιμετρικά μερικές τρυπούλες


 και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15' λεπτά περίπου.
 
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε Καλή επιτυχία σε όλους 😊




Λίγα μυστικά ακόμα:

*Το σκούρο χρώμα τους οφείλεται στην ζάχαρη καρύδας που έχω χρησιμοποιήσει… εάν σας ενοχλεί επιλέξτε καστανή ζάχαρη.  

 


Σχόλια

  1. Οταν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη καρύδας βάζουμε 240γρ;Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου