Chocotorta!!!

Ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα, μπισκότα σοκολάτας και καραμέλα γάλακτος που μας έχει έρθει από την Αργεντινή και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ διάσημο και στην Ελλάδα... όχι άδικα... Όσοι δεν το έχει δοκιμάσει, δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χρειάζεται λίγα υλικά που μπορούμε να βρούμε πανεύκολα παντού... Πάμε να δούμε την συνταγή λοιπόν 🍪🍬🍫😋

 


Υλικά:

 

600 γρ. ‏τυρί κρέμα

600 γρ. ‏dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)

200ml ‏σοκολατούχο γάλα (περίπου)

2 1/2 πακέτα πτι μπερ με κακάο

Για τη γκανάς θα χρειαστείτε

300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος

300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Για την σαντιγί:

350γρ κρέμα γάλακτος (30%-35% λιπαρά)

 

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ την καραμέλα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτάμε τα μπισκότα στο σοκολατούχο γάλα και ετοιμάζουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα σκεύος με σχετικά ψηλά τοιχώματα, 30x20 εκατοστών περίπου. Πάνω στα μπισκότα, απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σφίξει σε σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και με το που κάψει, την αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Περιμένουμε 1'-2' λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύομαι το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε την γκανάζ μας πάνω από την σαντιγί  και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε. Καλή επιτυχία




Σχόλια