Βιενεζικη βασιλόπιτα!!!


Χωρίς πολλά λόγια…η πιο νόστιμη, αφράτη και αρωματική βασιλόπιτα που έχετε φάει…δοκιμάστε την!

 

Υλικά:

250γρ. βούτυρο ζωικό μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)

3 αβγά

2 κούπες ζάχαρη

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3-4 βανίλιες

4κ.σ. καρυδόψυχα

4κ.σ. αμυγδαλόψυχα

4κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα

4κ.σ. σταφίδες ξανθές

4κ.σ. ινδική καρύδα

200γρ. γιαούρτι

1κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμό και απο τα δυο

500γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

 

 

Εκτέλεση:

 

Χτυπάμε το βούτυρo με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες και τα ξύσματα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρους καρπούς και την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 26-30εκατοστών (ανάλογα πόσο ψηλή την θέλουμε)και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° βαθμούς  για περίπου 45' λεπτά με μία ώρα (τσεκαρούμε βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο (ποτέ πριν όμως από τα 45' λεπτά). Διακοσμούμε με όποιον τρόπο μας αρεσει (εγώ εδώ έχω χρησιμοποιήσει γλάσο λευκής σοκολάτας). Καλή επιτυχία σε όλους και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος 😊🥮🎉🎉🎉 


Σχόλια