Τριανταφυλλένια κουλουράκια νηστίσιμα!!!

Νόστιμα, αρωματικά και πολύ εύκολα δίχρωμα κουλουράκια για να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας, το γάλα των παιδιών σας ή να τα απολαύσετε ακόμα και σκέτα. Το δε σχεδιάκι τους μπορεί να σας φαντάζει περίπλοκο αλλά σας εγγυώμαι ότι μπορεί να το φτιάξει ο καθένας πάρα πολύ εύκολα. Πάμε να δούμε την συνταγή…



Υλικά:

 

1 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

3 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ (γεμάτα)

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (κοφτή)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1–1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου

3 κουτ.σούπας κακάο

 

Εκτέλεση:

 

Ανακατεύομαι με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη την ζάχαρη με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπέικιν, την σόδα και ανακατεύομαι ελαφρώς. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και προσθέτουμε στο ένα μισό το κακάο. Για να φτιάξουμε το σχέδιο με τα τριανταφυλλάκια ανοίγουμε και τις δυο ζύμες μας με τον πλάστη σε πάχος ½ εκ.περίπου και κόβουμε με ένα κουπ πατ στρογγυλά σχήματα ίδιου μεγέθους. Τοποθετούμε 4 δίσκους εναλλάξ τον έναν πάνω στον άλλο (όπως στην φωτογραφία) και ρολάρουμε.


Κόβουμε στην μέση και έχουμε δυο τριανταφυλλάκια. 


Ανοίγουμε απαλά λίγο τα εξωτερικά πέταλα για πιο αληθοφανές αποτέλεσμα και τοποθετούμε
σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Καλή επιτυχία 😊😉🍪☕🥛

Σχόλια