Σπιτικά burgers!!!
Όλοι λατρεύουμε τα burgers και ειδικά τα μικρά παιδιά... όμως κακά τα ψέματα, δεν είναι και ότι πιο υγιεινό μπορούμε να φάμε... Τι καλύτερο λοιπόν από το να το φτιάξουμε μόνοι μας, στο σπίτι μας, με αγνά υλικά και την συμμετοχή τον παιδιών μας που θα το χαρούν πααααρα πολύ... Καταυτόν τον τρόπο θα είναι όλοι ευχαριστημένοι χωρίς να χρειάζεται να στερούμαστε την αγαπημένη μας λιχουδιά! Μετά από πολλές διαφορετικές συνταγές burgers που έχω φτιάξει και δοκιμάσει λοιπόν, σας παρουσιάζω την αγαπημένη μας συνταγή!

Υλικά:

Για τα ψωμάκια δείτε συνταγή εδώ : https://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/07/blog-post_18.html
Σουσάμι προαιρετικά για πασπάλισμα

Για το μπιφτέκι:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί νοτισμενό μέσα σε νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλ.τσαγιού bbq sos
Αλάτι,πιπέρι

Για την γέμιση:
4-5 φύλλα μαρουλιού κομμένα στην μέση
1-2 ντομάτες σε ροδέλες
5-6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
10 φέτες μπέικον
10 φέτες τυρί cheddar
Bbq sos


Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα ψωμάκια μας σύμφωνα με την συνταγή και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και προαιρετικά μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.
 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να δέσουν. Τα πλάθουμε σε ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια μας και σε πάχος 1 ½ εκατοστού και τα ψήνουμε σε αντικολλητική γκριλιέρα ή σε ταψάκι με λαδόκολλα περίπου 10’ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά για να μην στεγνώσουν. Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο στρώνουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μία φέτα τυρί cheddar και το αφήνουμε να λιώσει.
Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιολαδο,1 πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν, να σκουρύνουν αρκετά στο χρώμα και να μείνουν τα μισά σε όγκο (κοινός να καραμελώσουν). Δεν θέλουν βιασύνη και θα γίνουν υπέροχα!
Σ’ένα  άλλο αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε αφήσει να κάψει, τοποθετούμε λίγες λίγες τις φέτες του μπέικον και τις τραγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό περίπου. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Ξεκινάμε να στήνουμε το burger μας αλείφοντας στην μία πλευρά του ψωμιού bbq sos (ή ότι άλλο σας αρέσει… εδώ μπορείτε να παίξετε με πολλά ) και τοποθετώντας επάνω το μπιφτέκι. Συνεχίζουμε βάζοντας λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια, την ντομάτα, το μπέικον και το μαρούλι και κλείνουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Καλή απόλαυση!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Αν τα ψωμάκια σας τα έχετε φτιάξει από άλλη μέρα ή έχουν κρυώσει, πριν βάλετε την ντομάτα και το μαρούλι «πατήστε» τα λίγο στην τοστιέρα.
**Μπορείτε να προσθέσετε και κέτσαπ, μουστάρδα διπλό τυρί ή διπλό μπιφτέκι ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
***Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανιτές πατάτες


Σχόλια