Νηστίσιμο πεΐνιλρί με καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές!!!

Πολύ πολύ νόστιμα πεινιρλί για να απολαμβάνουμε τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο... Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και με ελάχιστα υλικά. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα 😉😉😉😋😋😋😋

Υλικά:

Για την ζύμη δείτε την συνταγή εδώ:https://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/11/blog-post_22.html
Για την γέμιση:
7-8 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
7 κουτ.σούπας βαλσαμικό ξύδι
Χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι
1 1/2 κουτ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (3 κουτ.σούπας περίπου) και τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα (να καραμελώνουν). Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και την πάπρικα και μόλις εξατμιστούν τελείως τα υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά. Απλώνουμε την ζύμη μας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αρχίζουμε να ρολάρουμε τις άκρες μέχρι να ενωθούν.

 Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα γεμίζουμε προσθέτοντας λίγη σάλτσα ντομάτας (να καλυφθεί η επιφάνεια του), λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια, λίγες ελιές και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα με αντιστάσεις για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν δεν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα αλλά θέλετε να τα απογειώσετε γευστικά... δοκιμάστε να τους προσθέσετε ελάχιστο blue cheese!!! Όνειρο... και ιδανικό για λίγο πιο γκουρμεδιάρικο συνοδευτικό της μπύρας ή του κρασιού σας 😉😋.

Σχόλια