Παγωτοκεκάκια σε χωνάκι!!!

Από τα πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά κεράσματα που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδάκια σας ...με εγγυημένα αποτέλεσμα εντυπωσιασμού 😉😉😉 Ουσιαστικά πρόκειται για απλά κεκάκια, που όμως ψήνονται μέσα σε χωνάκια παγωτού και με την κατάλληλη διακόσμηση θυμίζουν απόλυτα το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών, χωρίς όμως να έχουν κίνδυνο να τους λιώσει πριν προλάβουν να το γευτούν 😉😄😍 Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε... 😋🍨🍦🍫🍭🍦




Υλικά:

1 συσκευασία χωνάκια παγωτού
1 δόση για κέικ της αρεσκείας σας (εγώ έφτιαξα κέικ καρότο-μπανάνα... για να δείτε τη συνταγή πατήστε εδώ: http://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/07/blog-post_13.html)
1 κουβερτούρα (εγώ έβαλα λευκή)
1 συσκευασία πραλίνα σοκολάτας (προαιρετικά εάν θέλουμε να τα γεμίσουμε)
Διάφορες τρούφες ή ζαχαρωτά για διακόσμηση




Εκτέλεση:

Προτιμήστε τα χωνάκια που είναι σαν ποτηράκια για να στέκονται καλύτερα κατά το ψήσιμο. Εάν δεν τα βρείτε όπως εγώ... μην στεναχωριέστε... υπάρχει λύση... στερεώστε με προσοχή το κάθε χωνάκι στα κενά της σχάρας του φούρνου σας. Με την βοήθεια ενός κορνέ, γεμίστε ΣΧΕΔΌΝ μέχρι επάνω με το μείγμα του κέικ που φτιάξατε προηγουμένως.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° περίπου αέρα με αντιστάσεις για περίπου μισή ώρα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και με ένα κορνέ με σκληρή μύτη, εάν θέλετε τρυπήστε τα στο κέντρο και γεμίστε τα με την πραλίνα. Τέλος λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και βουτήξτε το κάθε κεκάκι μέσα. Διακοσμήστε από πάνω όπως σας αρέσει και αφού τα ξανατοποθετήσετε σε κάποια σχάρα (μικρότερη ίσως) τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα. Καλή επιτυχία σε όλους!!!!




Σχόλια