Κρέπες με κιμά!!!

Ένα φαγάκι που φτιάχνω πάντα όταν κάνω τραπέζι στο σπίτι μου, μιας και πέραν ότι είναι πεντανόστιμο και δεν μένει ποτέ ούτε ψίχουλο είναι και από τα φαγητά που μπορείς να τα έχεις προετοιμάσει μέρες (ή και βδομάδες πριν), να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη και να τα βγάλεις τελευταία στιγμή μόνο για να τα ψήσεις χωρίς κανένα άγχος και πίεση... πολύ σημαντικό για όλες τις νοικοκυρές που έχουν στο μυαλό τους τόοοσα πράγματα όταν ετοιμάζουν ένα τραπέζι.


Υλικά:

Για τις κρέπες βλέπε εδώ:https://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/10/blog-post_19.html
400γρ τριμμένο τυρί που λιώνει της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα γκούντα)
500γρ κρέμα γάλακτος
Για τον κιμά
500γρ κιμά της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα φρέσκο χυμό ντομάτας
1 1/2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, με την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αλλάξει όλος χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ και τα καρυκεύματα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις κρέπες μας. Σε κάθε κρέπα, βάζουμε 1-2 κουταλιές από τον κιμά, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην χυθεί η γέμιση και ρολάρουμε. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πυρέξ με το κλείσιμο προς την κάτω πλευρά και σχετικά στριμωχτά μεταξύ τους. (Σε αυτό το σημείο τις βάζουμε στην κατάψυξη εάν θέλουμε και όταν θελήσουμε να τις ψήσουμε απλά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά... εάν όχι, απλά συνεχίζουμε κανονικά την συνταγή μας) Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί. Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν θέλετε μπορείτε στην γέμιση να προσθέσετε και τυρί κρέμα ή μοτσαρέλα... ταιριάζει υπέροχα με τον κιμά.
**Μπορείτε αντί να πασπαλίσετε τις κρέπες με τυρί να βάλετε μπεσαμέλ (απλά θα προσέξετε να μην καλυφθούν τελείως οι κρέπες σας.Να έχει η καθεμία μία-δύο κουταλιές επάνω της, ώστε να βλέπετε στο σερβίρισμα που είναι η καθεμία για να μην σας διαλυθούν) Για την μπεσαμέλ δείτε εδώ:https://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/07/t.html

Σχόλια